Dușmanii tăi interiori

Am obsevat că oamenii își irosesc o mare parte din timp și energie fugind sau luptându-se cu rivalii lor, cu dușmanii, cu cei invidioși și cei răi…Orice om trece prin această etapă…și știi ce e interesant? Atunci când omul conștientizează că cei mai mari rivali sunt în interiorul lui și începe să facă cunoștință cu ei, după care să îi accepte și să îi transforme, acel om atinge un anumit grad de înțelepciune care îi îndreapta atenția din exteriorul lui în interior.  Abia atunci începe să evolueze cu adevărat, indiferent de vârsta la care ajunge să înțeleagă aceste lucruri.

Până atunci se ține singur pe loc, căutând rezolvarea în afara lui și acuzând lumea că nu înțelege ce nevoi are el, iar stupoarea pe care o are omul în plin proces de dezvoltare, care nu mai ține în el proprii dușmani, este că, odată cu dispariția dușmanilor interiori, cei exteriori dispar în același timp.

In realitate nu au fost niciodată acolo, ci doar percepția greșită asupra realității îi transformau pe cei ce le dădeau lecții de viață, în dușmani.

Brusc, lumea devine mai bună în jurul lui, iar oamenii încep să fie mult mai înțelegători și mai prietenoși. Totul devine atât de simplu când nu lupți contra ta și reușești să te abandonezi grației divine, să te lași condus de valul vieții în direcția care e benefică pentru tine. Viața poate deveni atât de interesantă, de vie, în momentul în care înțelegi că niciun fir de iarbă din această lume nu e pus la voia întâmplării și totul funcționează după o ordine perfectă în Univers și după legi clare.

Scăpând de frici și de iluzia că tu poți controla totul în jurul tău, când în realitate nu poți controla nimic, intri în acord cu Voința Divină și te aliniezi la Legile Divine care nu îți oferă nicio lecție fără ca tu să nu ai nevoie cu adevărat de ea. Analizează puțin traseul vieții tale de până acum și încearcă să descoperi cum toate ți-au fost date ca tu să poți înțelege cât mai multe lucruri despre tine și să te cunoști pe tine, cel real, pentru a te putea accepta ca ființă creatoare puternică. Toți suntem egali în fața lui Dumnezeu și puterea ta așteaptă să fie descoperită.

Haide, suflet drag, șterge lacrima, praful, ridică-te și trăiește de azi, nu singur, ci alături de cei care abia așteaptă semnalul tău că vrei să guști viața.

” Cand viata te provoaca la duel”

Oroviceanu Iulia Roxana

Terapeut si psiholog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

X