Vedem multe persoane în ziua de azi cu un corp puternic, frumos „lucrat”. Dar oare este suficient pentru a ne simţi împliniţi? Opreşte-te o clipă, uită-te în interiorul tău, vezi ce simţi şi o să înţelegi.  Ai nevoie de mult mai mult pentru a funcţiona ca un întreg! Testează-ţi voinţa şi începe un program de desăvârşire. Fă-ţi un plan de început şi ţine-te de el! Eu voi încerca să îţi dau câteva sugestii pentru un triplu antrenament… Începe prin a-ţi antrena concomitent cele trei aspecte.

În primul rând, alege cu discernământ ce gen de informaţii permiţi să culeagă mintea ta. Culege binele, optimismul, onestitatea, curajul, şi lasă în urmă violenţa, bârfa, fricile. Asta poţi face alegând cu grijă mediul în care te învârţi, cărţile, revistele pe care le cumperi, emisiunile pe care alegi să le priveşti.

Tu eşti stăpânul minţii tale şi doar tu poţi hotărî ce vrei pentru tine!

Al doilea aspect ţine de templul sufletului, cum mai este numit trupul. Acordă-ţi respect şi tratează-ţi corpul ca pe un templu. Ai grijă ce mănânci, ce gen de antrenament ţi se potriveşte, ce îmbrăcăminte te avantajează. Caută echilibrul în tot ceea ce faci şi nu exagera în nicio privinţă. Îmbină antrenamentul de forţă cu cel cardio pentru a nu fi doar arătos, ci şi sănătos, şi de asemenea, ai grijă ce fel de suplimente foloseşti. Trebuie să ai în vedere beneficiile pe termen lung.

Antrenamentul spiritului necesită cel mai mare efort de voință din partea ta. Suntem prinşi în vâltoarea zilei de azi şi uităm cine suntem şi ce dorim cu adevărat de la noi.

Începe prin a-ţi potoli gândurile pentru câteva momente, ia-ţi o pauză din agitaţia continuă, respiră adânc şi concentrează-te, şi încearcă să îţi oferi momente de linişte interioară. Dacă exersezi destul de des, vei observa că te reîncarci şi eşti mult mai eficient în tot ce realizezi în continuare. Nu te lăsa să cazi pradă agitaţiei uitând de tine.

Asculta o muzică de calitate, plimbă-te cât mai des în natură, pune-ţi o meditaţie pe un CD înainte să adormi şi accesează-ţi universul tău interior. Cele mai de preţ comori, acolo le vei gasi.

” Cand Viata te Provoaca la Duel”

Iulia R. Oroviceanu

Abonare Newsletter

X