ENERGIA SEXUALA ESTE ENERGIA CREATIVA PRIMORDIALA A UNIVERSULUI – si tot ce este insufletit provine din ea.  La animale si alte forme de viata,energia sexuala se exprima exclusive sub forma de creativitate biologica. In cazul fiintelor omenesti, energia sexuala poate fi canalizata in creativitate la toate nivelele – fizic, emotional si spiritual. In fiecare situatie care te face sa simti atractie, pasiune,interes, inspiratie, tulburare, creativitate sau entuziasm, lucreaza,de fapt, energia sexuala.

Toate aceste manifestari diferite ale energiei sexuale se regasesc in corpul tau fizic, sub forma de senzatii. Ori de cate ori te simti entuziasmat, inspirit, vessel, vioi sau pasionat, exista si un sentiment care le insoteste – o anumita senzatie fizica. Trasatura comuna a acestor experiente este sentimental de expansiune. Uneori acest sentiment poate fi atat de puternic, incat simti ca nu iti mai incapi in piele. Esti plin de energie. Termenul medical pentru aceasta stare de plenitudine, este tumescenta. Desi este aplicat, de regula,la starile de excitare sexuala, el poate caracteriza si aceste expresii diferite ale emotiei si pasiunii.

Invata sa ajungi la aceste senzatii si sa recunosti variatele moduri de exprimare in corpul tau. Inchide ochii si recheama un moment cand ai fost pasionat de ceva. Poate sa fi fost o frumoasa opera de arta, o scena din natura care te lasa fara respiratie, sau o miscatoare piesa muzicala. Poate a fost atunci cand ti-a venit o stralucita idee de afaceri, sau cand ai auzit ceva care ti-a dat o uimitoare intuitie asupra uneo problem cu care te confruntai. Observa senzatiile pe care experienta plina de inspiratie le genereaza in corpul tau. Aceasta este esenta energiei sexuale, care se exprima in multe forme diferite.

Incearca sa recunosti aceasta puternica forta a vietii, in toate modurile ei de functionare. Chiar si cand esti implicat in viata ta zilnica, acorda atentie acestor experiente de traire intense. Ele pot fi provocate de cineva de care te simti atras in mod deosebit, de splendida explozie de culori a unui rasarit de soare sau a unui copil fericit, sau pur si simlu la simla vedere a mainilor iubitoare ale bunicii. Fii constient de aceasta energie care iti da forta si care iti este accesibila ca pasionat iubitor al vietii. Alimenteaza aceste senzatii,dandu-le atentie pana cand simti o exuberanta in fiecare celula a corpului tau.

Cu cat cauti mai mult si recunosti aceste senzatii in corpul tau, cu atat experienta ta senzoriala va fi de o constienta mai inalta si vei aprecia mai simplu si mai sincer intreaga creatie.

In ciuda a ceea ce ati fost invatati sa credeti, dorinta sexuala este sacra si virtuoasa. Artificiala, nenaturala si inventata este doar suprimarea energiei sexuale. Pentru multi oameni, experienta intimitatii sexuale este primul pas in trairea spiritualitatii. Cand tu si persoana iubita va contopiti fizic si emotional, treceti de limitele ego-ului. In aceasta stare de unime experimentezi eternitatea, naturaletea, bucuria si lipsa nevoii de a te apara. Acestea sunt calitati ale spiritului, cand nu este constrans de control, teama sau separare. Cultivarea acestei stari naturale de deschidere si vulnerabilitate sigura de sine in toate relatiile, reprezinta esenta vietii spirituale.

Renunta la asteptarile tale. Cand renunti la asteptari, poti sa te eliberezi de dorinta de a opune rezistenta. Rezistenta te impiedica sa te bucuri de cee ace se intampla. Rezistenta este nascuta din frica. Toata rezistenta este mentala si provine din faptul ca judeci ceea ce simti. Daca descoperi ca sexualitatea este amestecata cu emotii ascunse ca rusinea, vinovatia sau teama, fa efortul de a te elibera de aceste emotii toxice si inhibante. Intimitatea este una din caile de a experimenta adevarat libertate, deoarece este una din zonele vietii in care devii complet neinhibat si liber.

Implinirea sexuala apare atunci cand experienta vine din placere si nu din nevoie. Daca privesti sexul ca pe un act sacru, vei intelege valoare ritualului. In medicina traditionala chineza, actul sexual este o oportunitate de echilibrare a fortei primordial yin si yang. In Ayurveda este expresia personalizata a dansului etern intre imulsurile potentialitatii pure si expresia creativa.

Adevarata intimitate este contopirea intre carne si carne, intre inima si inima, intre suflet si suflet. Energia sexuala este o energie sacra.

Dr. David Simon; Dr.Deepak Chopra („Intinereste si traieste mai mult”)

Abonare Newsletter

X