Hrana sufletului

O parte importantă a procesului tău de evoluţie este acela în care trebuie să afli cu ce se hrăneşte sufletul tău cel mai bine ca să poţi începe să îi oferi acele lucruri. Încearcă să te regăseşti prin a te cunoaşte. Nu nega nimic. Află ce te face pe tine să te simţi bucuros, relaxat, începe să îţi oferi acele lucruri şi vezi cum îţi transformă atitudinea in fata vietii. Nu te mai lua după ceilalţi. Stii cum arata un om cu sufletul flamand? Stii cum se comporta? De cele mai multe ori se comporta ca un copil flamand..uneori agitat si plangacios la inceput, apoi furios si suparat iar daca nevoia nu ii este satisfacuta totul se transforma in agresivitate in interior si mai departe stiti ce urmeaza…Ai grija sa nu iti flamanzeasca sufletul omule, oriunde ai fi si orice ai face. Da-ti ceea ce iti bucura sufletul si vei vedea cum te transformi pe zi ce trece intr-un adult responsabil, implinit, demn de a fi un exemplu pentru ceilalti.

Tu eşti singurul care poate afla ce te bucură cu adevărat . Ia-ţi singur acele lucruri. Nu trebuie să-ţi dea nimeni voie. De-a lungul timpului ai acumulat un set de convingeri care te-au ţinut în propriile automatisme  şi ai uitat că eşti un om în schimbare şi că poţi să îţi schimbi alegerile, preferinţele, gusturile. Mulţi  nici nu au ştiut vreodată ce le place pentru că au rămas setaţi pe educaţia primită de la părinţi şi lipiţi de momentele în care făceau ce voiau ceilalţi şi nu ştiau că au voie să aibă propriile plăceri, preferinţe. Lasă-i pe ceilalţi să îşi facă propriile alegeri şi de azi începe să te concentrezi pe nevoile tale şi atât.

Eşti gol. Ai nevoie să găseşti acel ceva care te va umple. Bucuria vieţii… nu este neapărat un proces greu, dar nici simplu nu îţi va fi când, după atâta vreme de stat, începi să mergi din nou.

Cum spuneam, sufletul tău pentru a nu se stinge în tristeţe de tot, are nevoie de hrană variată… Nu te agăţa de ceilalţi. Ei nu îţi pot oferi hrană de calitate…ei doar te susţin.  Tu eşti singurul care are obligaţia să se hrănească.

Poţi asculta o muzică frumoasă şi să te simţi hrănit în acea zi.

Poţi să te răsfeţi cu o mică pauză de rutină, să îţi oferi o călătorie într-un parc sau loc nou şi să te simţi iarăşi hrănit în acea zi.

Poţi să ajuţi să ajuţi câteva persoane într-o zi să vadă şi latura frumoasă a vieţii şi să te simţi iarăşi hrănit.

Poţi să începi să îţi respecţi  corpul şi să te împrieteneşti cu el, să începi să dansezi, să alergi, să mergi la o sală de sport.

Poţi purta o discuţie cu cei dragi şi să le ceri iertare pentru momentele în care nu ai fost prezent.

Poţi face atât de multe lucruri mărunte care să-ţi hrănească sufletul. Ai nevoie de dorinţă, nevoie de a evolua şi încredere că vei fi ajutat în acest proces. Dacă nu începi să te hrăneşti, vei slăbi atât de tare încât nu vei mai avea resurse să începi să priveşti viaţa altfel…

Viata ta si energia de care dispui au calitatea pe care tu le-o dai. Este mai usor sa traiesti din inertie si intr-adevar, la inceput e nevoie de mult efort de a sparge tiparele si obisnuinta, insa ce izvoraste dupa ce faci toate acestea, te va sustine sa faci lucruri uimitoare pentru tine si ceilalti.

Lasa putin in urma toate rolurile pe care le indeplinesti si le joci zi de zi si invata un nou rol – cel de a te interpreta cat mai bine pe TINE. Poti sa o faci? Stii cine esti? Stii care iti sunt nevoile?

 

Abonare Newsletter

X