Cercetari si rapoarte recente cu privire la societatile industrializate ‘civilizate” au ajuns la concluzia ca in cuplurile in care ambii parteneri  lucreaza, ei pot comunica cu adevaat doar 12 minute pe zi. Mentinerea sau crearea unor relatii de calitate in situatia in care se petrece atat de putin timp impreuna, devine o arta sau un act de magie.

Reclama plus dorinta interioara de gasire a fericirii, mareste presiunea pe care o exercita societatea moderna asupra oamenilor, pentru a-i face sa devina consumatori entuziasti. Tot asa, presiunea asupra relatiilior cauzata de greutatile financiare este mare. In acesata situatie, o reducere a cheltuielilor legate de stilul de viata material poate creste nivelul de bucurie in viata data de economisirea timpului si de eliberarea de stresul legat de munca. (Jasmuheen)

Cei  ce practica terapiile alternative au descoperit ca toate bolile vin din stres si neliniste emotionala, cauzate de sentimentul unei vieti dezechilibrate.

In acest context controlarea gandirii – in sensul crearii unei gandiri “nelimitate” , care sa ne faca sa intelegem ca gandirea de calitate produce o viata de calitate plus lucrul permanent cu ghidul interior, vor permite omenirii sa treaca de la constiinta saraciei la constiinta bunastarii.

Constiinta saraciei nu este in legatura doar cu banii. Este in legatura cu lipsa in general. Este in legatura cu lipsa respectului de sine,  lipsa responsabilitatii si asumarii propriilor decizii, lipsa sentimentului de valoare personala, lipsa daruirii de afectiune in relatiile cu ceilalti.

In ciuda tuturor factorilor care ne perturba teribil intr-o societate moderna, putem pune stop pentru cateva momente, timp in care sa reevaluam toata situatia noastra prezenta. Cum sunt relatiile cu partenerul, cu familia, cu prietenii, cu tine insuti? Cum te raporezi la bani, la hrana, la munca…Consumi cat cumperi sau arunci o mare parte din cee ace cumperi? Comunici cu partenerul sau doar vorbesti cu el? Mai simti bucurie si entuziasm cand te gandesti la lucrurile pe care le ai de facut sau doar presiune si disconfort?

Cu hotarare, cu sprijin din partea unor specialisti, prin luarea unor decizii intelepte cu scopul de a-ti schimba situatia de viata, nu ai cum sa dai gres.  Cand incepi sa vindeci anumite aspecte din viata ta, fie ca e vorba de relatia cu partenerul, fie ca este vorba de relatia cu cei din jur sau cu locul tau de munca, vei simti vindecarea raportului tau cu tine si asta inseamna evolutie si primul pas in redobandirea bucuriei si entuziasmului in viata ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

X