Cand incerci sa iti satisfaci nevoia de dragoste prin mancare, esti departe de fericirea pe care o cauti. Caloriile in exces se vor stoca cu siguranta sub forma de grasime. Din ziua in care ne-am nascut, noi facem legatura intre mancare si siguranta si confort. Stresul, foamea, temerile ne erau alinate prin oferirea biberonului si a sanului matern. Alege alimente vii, sanatoase pentru a-ti hrani corpul fizic, pentru a-ti mentine sanatatea si a preveni bolile ce se pot instala in organism si alege relatii sanatoase cu persoane calde, echilibrate pentru a-ti hrani  corpul emotional.

imagine-reteta-pilaf-cu-legume__23004_zoom

Invata sa intri din nou in contact cu intelepciunea propriului corp. Ea iti oglindeste intelepciunea intregului univers.  Asa cum incarcand masina de spalat prea tare, lucrurile nu vor fi spalate bine, asa si atunci cand incarcam stomacul foarte tare, alimentele nu vor fi digerate bine. A manca de foame si nu de plictiseala sau pentru ca supararea o cere, este un prim pas care te poate ajuta sa te reechilibrezi.

Creeaza-ti un ritual cand vine ora mesei si pretuieste acele momente cand iti hranesti organismul. Mananca doar atunci cand esti linistit si ai o stare de pace in interior. alimentele ingerate cand esti stresat sau nervos, se transforma in otrava in corpul tau. Respira, linisteste-te, aranjeaza-ti mancarea astfel incat sa iti incante privirea si apoi incepe sa mananci.

Toate aceste lucruri inseamna sanatate, respect fata de propriul corp si declaratia voastra de sanatate.

Abonare Newsletter

X