“ Nimeni nu este puternic daca are un dusman si nimeni nu poate sa atace daca nu crede ca il are. Sa crezi in dusmani inseamna, asadar, sa crezi in slabiciune, iar ce este slab nu este Voia Lui Dumnezeu. “

Cat de ciudat devine acest razboi cu tine insuti! Ajungi sa crezi ca orice lucru folosit pentru “pacat” poate sa iti faca rau sis a iti devina un dusman. Si atunci te vei lupta cu el si vei incerca sa il slabesti din cauza acestui lucru; si vei crede ca ai reusit si vei ataca din nou. E la fel de sigur ca o sa iti fie frica de ce ataci, pe cat este de cert ca o sa iubesti ce percepi a fi fara pacat.

Acela merge in pace care strabate, fara de pacat, drumul pe care iubirea i-l arata. Caci iubirea il insoteste pe acest drum, ferindu-l de orice frica. Si va vedea numai nepacatosi care nu pot sa atace.

Mergi plin de slava si cu fruntea sus , si nu te teme de niciun rau. Nevinovatii sunt in siguranta pentru ca isi impartasesc nevinovatia. Nimic din ce vad ei nu e daunator, caci faptul ca sunt constienti de adevar elibereaza totul de iluzia vreunui aspect daunator. Si ce a parut daunator, straluceste acum in nevinovatia lor, eliberat de frica si redat cu bucurie iubirii.

Nu lasa micile elemente inoportune sa te traga in micime. In nevinovatie nu poate exista nici o atractie pentru vinovatie. Gandeste-te ce lume fericita cutremuri cu Adevarul alaturi. Nu renunta la aceasta lume a libertatii pentru un marunt suspin de aparent pacat, nici pentru un fior infim de atractie a vinovatiei.  Ai lasa oare Cerul pentru toate aceste distrageri fara inteles? Destinul si cu Scopul tau sunt mult mai presus de el, in locul curat in care nu exista micime. Scopul tau nu este compatibil cu nici un fel de micime. Si este, de aceea, incompatibil cu pacatul.

Nu lasa timpul sa perturbe felul in care Il vezi pe Fiul Lui Dumnezeu. Nu il lasa singur si inspaimantat in ispita, ci ajuta-l sa se ridice deasupra ei si sa perceapa lumina din care face parte. Nevinovatia ta va lumina drumul catre a Lui si asa a ta va fi pastrata si ocrotita in constienta ta. Caci cine poate sa isi perceapa slava si sa se perceapa ca fiind mic si slab? Cine poate umbla tremurand printr-o lume infricosatoare, si sa realizeze ca Slava Cerului se rasfrange asupra lui?

Nimic din ce te inconjoara nu poate sa nu fie parte a ta. Priveste totul cu iubire si vezi lumina Cerului in toate. Asa vei ajunge sa intelegi tot ce ti-e dat. In semn de Ieratre binevoitoare lumea va straluci. Ce frumos este sa cutreieri ca un copil curat si fericit si izbavit, o lume ce are cumplita nevoie de izbavirea pe care i-o acorda nevinovatia ta.

Ce poti sa pretuiesti mai mult? Caci aici sta libertatea ta! Si trebuie sa fie deplina daca vrei sa o recunosti.

” Curs de Miracole” (Foundation For Inner Peace)

Abonare Newsletter

X