„Corpul este in serviciul mintii iar mintea este in serviciul spiritului”.  Acest adevar a fost de multi uitat si astfel se traieste intr-o stare de frica, boala, limitare si suferinta! Legea spirituala functioneaza prin intermediul mintii. Aceata lege este peste tot si afirma ca bunatatea absoluta, completa, a Lui Dumnezeu este disonibila tuturor, pretutindeni, oricand. Totul este sa iti curati mintea, sufletul si corpul pentru a o putea simti si primi.

Armonia launtrica este obtinuta prin echilibru si aplicarea zilnica a contemplatiei ( rugaciunii), meditatiei, cunoasterii de sine si a afirmatiilor.

Bolile mentale sau fizice persistente au adesea radacini adanci in subconstient. Boala poate fi vindecata, prin smulgerea radacinilor ascunse. Afirmatiile constiente puternice actioneaza asupra mintii si corpului prin intermediul subconstientului. Oamenii care folosesc afirmatiile, fara sa inteleaga adevarul e care se bazeaza acestea, obtin rezultate slabe si se plang ca gandurile nu au putere de vindecare.” Puterea mintii trebuie inteleasa si la fel si legile care guverneaza energia. A afirma inseamna a sustine ceva cu tarie, cu credinta. Afirmatiile singure nu vor functiona. Este nevoie sa practici stapanirea mintii prin controlul gandirii si sa intaresti acest lucru cu orice actiune de sustinere relevanta pe care o considerati necesara pentru ca schimbarile sa se produca. Atunci cand faci o afirmatie pozitiva si apoi permiti unor ganduri de indoiala si neincredere sa apara, se va produce un efect de contracarare si nu va duce la nimic.

Rezultatele de succes, obtinute cu sprijinul afirmatiilor, apar din:

  • Intensitatea intentiei;
  • Continuitate si repetitie
  • Credinta si devotiune
  • Absenta indoielii
  • Acceptarea ca rezultatele vor aparea curand

Se stie ca vorbirea cu sine insusi si gandurile controleaza emotiile – si ca emotiile negative nerezolvate, pastrate in interior, creeaza neliniste si boala. In schimb, putem reface vorbirea cu sine, prin intermediul afirmatiilor – si, in felul acesta sa ne simtim mai bine. De multe ori, in timp ce urmareste vindecarea, fiinta se concentreaza adesea asupra puterii cu care boala actioneaza, mai degraba decat pe posibilitatea vindecarii, permitand astfel bolii sa fie atat un obicei mental, ca si unul fizic”.

Orice lucru asupra caruia ne concentram atentia creste si devine realitatea noastra. De aceea, daca noi ne dorim sa ne cunoastem adevarata noastra natura, sinele nostru autentic, atunci abordarea cea mai logica ar fi sa ne concentram pe Sinele nostru Divin, pe partea de lumina din noi. 

Iata un exemplu de fraza de rostit pentru a schimba obiectul concentrarii noastre si pentru a ne focaliza pe echilibrul nostru in toate planurile:

” Eu cer ca toate campurile mele de energie ale corpurilor mele fizic, emotional, mental si spiritual sa fie aduse intr-o aliniere perfecta, astfel incat Sinele meu Divin sa se poata manifesta complet in mod constient in planul fizic si in toate planurile existentei, de o maniera care sa imi aduca multa bucurie, pace sufleteasca, gratie divina, placere si abundenta”

Sursa – Jasmuheen ( In Rezonanta)

 

Abonare Newsletter

X