Sa stiti ca singurul salvator perfect al vietii este libertatea, libertatea fiind iubire.

In loc sa va salvati casnicia de o criza, incepeti sa va eliberati de frica „nimeni nu ma iubeste” si atunci nu va mai fi nevoie sa va reeducati partenerul. Uniunea matrimoniala ca intreg se va echilibra gratie dumneavoastra, gratie faptului ca dumneavoastra, ca parte a casniciei, veti capata echilibru.

Daca va eliberati de propria frica, veti putea sa va vedeti sotul (sotia) in lumina adevarata. Sa nu spuneti ca sotul (sotia) nu se poate schimba. Se schimba daca va veti schimba dumneavoastra. Schimbati-va atitudinea fata de el si veti avea din nou acel sentiment care v-a adus candva impreuna.

images (3)

Este foarte greu sa ierti pe cineva cand simti ca este vinovat. In realitate, cu astfel de ganduri iertarea nu este posibila. A ierta din politete este ipocrizie – o ocupatie superficiala si inutila. Inainte de a ierta pe cineva, eliberati-va de frici si se va elibera si rautatea. Veti intelege ca dumneavoastra ati fost provocatorul, cel care a intins undita, el a muscat si a devenit vinovat.

Priviti-va partenerul cu ochii, simti-l cu inima. Nu-l masurati cu masura parintilor, a rudelor, a celor care va invidiaza. Daca nu stiti cum sa faceti, uitati-va la prietenii lui. Ne alegem prieteni care sa ne semene. Daca nu are prieteni, inseamna ca este un om inchis, care, deocamdata, nu vrea sa isi deschida sufletul, sau nu doreste sa si-l deschida deoarece s-a ars o data. Inseamna ca in dumneavoastra el a gasit acea unica persoana in fata careia a vrut sa se deschida dar nu se grabeste sa o faca. Ii este teama. Incercati sa intelegeti si sa respectati dorinta celuilalt, chiar daca este o fire inchisa. Este un om speriat. Iubirea rabdatoare este ca soarele.La momentul potrivit, sub razele lui, pamantul inghetat va fi strapuns de o floricica. Graba este un fel de incalzire fortata a solului pentru a grabi aparitia florilor. Daca este prea cald, floarea se opreste si nu mai reuseste sa creasca.

 

Daca viata dumneavoastra nu se aranjeaza, intrebati-va unde ati gresit. Nu va invinovatiti, dimpotriva, eliberati-va de frica de a nu fi vinovat. In caz contrar, veti semana cu talerul care, material vorbind, devine prea greu sau prea usor din punct de vedere spiritual. Cel greu trage in jos si cel usor este nevoit sa isi ia zborul, ca un fluturas si sa-si gaseasca alta floare. Asa apar divorturile unde vinovat este cel care si-a luat zborul si l-a distrus pe celalalt. In realitate lucrurile stau invers.

Luule Viilma ( Izvorul luminos al iubirii – Invata sa te ierti)

Abonare Newsletter

X