De ce Dezvoltare prin Tehnici Creative?

Programele scolare de astazi sunt prea putin axate pe activitati creative si expresive prin arta, majoritara ramanand formarea si cultivarea abilitatilor logico-rationale in detrimentul celor imaginativ-creative.

Activitatile educative creative (desen, pictura, colaj, modelaj, basme si povestiri terapeutice, joc, dans, teatru) facilitează procesul invatarii prin accesul natural la creatie-explorare-descoperire-experimentare, imbunatatind dezvoltarea cognitivă, social-emotionala si multi-senzoriala (vizual, auditiv si fizic).

Creativitatea, atat de necesara timpurilor actuale, reprezinta capacitatea de adaptare si  deschidere catre perspective noi, si este o abilitate ce se antreneaza la fel ca si scrisul si cititul. Creativitatea cultiva increderea in fortele proprii aducand bucurie si un tonus pozitiv.

Dezvoltarea prin Tehnici Creative pune accentul pe procesul creativ si nu pe produs, invatatul avand loc chiar si cand copii nu isi finalizeaza lucrarea.

 

Printre avantajele Atelierelor de Educatie Creativa enumeram:

  • exersarea abilitatilor fizice si de dexteritate: – imbunatateste controlul muschilor din zona mainilor si coordonarea ochi-mana.
  • dezvoltarea abilitatilor cognitive si de imaginatie: – incurajeaza la evaluarea problemelor si identificarea de noi solutii pentru orice
  • cultivarea abilitatilor sociale, prin care copii: – invata cu entuziasm lucrul in echipa, dezvolta prietenii cu altii asemenea lor, cultiva empatia, devin constienti de propriul efort de atentie si concentrare
  • imbunatatirea abilitatilor de comunicare:- faciliteaza exprimarea variata a continuturilor emotionale fata de care exista blocaje sau pentru care nu exista inca limbaj sau concept mental adecvat.

Copiii sustinuti si incurajati sa se exprime liber si creativ dobandesc o dezvoltare cognitiva, sociala si emotionala sanatoasa, care-i ajuta sa se adapteze si sa se integreze cu mult mai mare usurinta ca si adulti.

De ce avem nevoie: toate materialele sunt incluse (foi cartonate, creioane, carioci, acuarele, s.a)

Cine sustine: Alexandra Constantin, Trainer Creativitate si Art Terapeut in formare.

Ina Stanciu, Coach Educatie Non-Formala.

Investitie: 180 lei/lună (4 ateliere) sau 50 lei/atelier de copil.

Abonare Newsletter

X