all-eyes-and-a-desire-l

„Scopul lucrului cu umbra este de a redeveni intreg, de a pune capat suferintei si de a nu ne mai ascunde de noi insine. Daca vom face acest lucru, vom putea sa nu ne mai ascundem nici de restul lumii.”

 Pentru a cunoaste libertatea pe care numai o viata transparenta o permite, suntem nevoiti sa ne acceptam umbra, astfel incat sa ne simtim suficient de liberi pentru a le permite celorlalti sa intre in viata noastra, sa cunoasca adevarul legat de situatia noastra, de trecutul nostru si de relatiile noastre, fara a fi cuprinsi de teama in fata acestei expuneri publice.

Calatoria in propria lume intunecata nu este una realizata de placere, pe care o facem intr-o dupa-amiaza in care ne plictisim. Ea necesita un mare angajament si dorinta ferma de a ne detasa de tot ceea ce credeam pana acum despre noi. Zidurile pe care le-am construit in jurul nostru cu mult timp in urma, nu pot fi daramate decat daca avem forta unui leu tinut prea mult in cusca. Vestea buna este ca dorinta arzatoare de a evolua, de a creste si de a deveni completi este inerenta Noi ne-am nascut cu ea. Multe persoane se ascund de ele insele si evita procesul cunoasterii de sine, criticand pe cei ce au curajul sa se avante in acest proces, pana ce viata devine insuportabila si atunci sunt fortati de imprejurari sa intre in cele mai ascunse aspecte din umbra lor.

„Atunci cand energia atat de pretioasa de care dispunem nu mai este focalizata asupra ascunderii sau compensarii impulsurilor noastre autodistructive, noi capatam luciditatea si motivatia de care avem nevoie pentru a ne construi fundamentul ferm al unui viitor inspirat.”

Ce este umbra? Cum iti dai seama daca viata ta este influentata de ea?

Umbra, este autoarea anonima a scenariilor pe care le vom pune in practica ori de cate ori ne vom teme, vom simti o durere sau stare de conflict, ori in situatiile de viata in care trecem pe pilot automat ( in care intram intr-o stare de semi-inconstienta). Daca nu este analizata, inteleasa si acceptata, umbra noastra va iesi cand va dori din intunericul ei si ne va sabota viata cand ne vom astepta mai putin.

„Din salasul ei invizibil, ascuns adanc in interiorul psihicului nostru, umbra exercita o influenta enorma asupra vietii noastre, Ne putem da seama daca ea a preluat controlul atunci cand avem senzatia ca am pierdut placerea si bucuria vietii noastre  iar starea noastra emotionala este profund perturbata.”

Umbra explica misterul atractiilor si repulsiilor noastre si determina ce lucruri vom iubi si ce aspecte vom critica si vom respinge. Ea stabileste gradul de atentie sau de neglijenta fata de corpul nostru, greutatea noastra corporala si gradul de placere pe care ne permitem sa il simtim, sa il oferim si sa il acceptam. Umbra determina rolurile pe care le vom juca orbeste in toate domeniile, de la cel al relatiilor amoroase la cel profesional. Ea ne spune cati bani avem dreptul sa castigam si ne influenteaza sa ii chletuim cu intelepciune sau extravaganta. (Efectul Umbrei – Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson)

Ea ne intreaba daca in urma alegerilor noastre vom fi niste membri responsabili si creativi ai societatii sau doar niste suflete pierdute…Si daca noi putem alege, de ce nu am vrea sa ne cunoastem aspectele ascunse dupa care ne ghidam uneori viata pentru a le aduce in lumina si apoi sa ne facem propriile alegeri constiente care sa ne redea capacitatea de a trai in armonie cu noi?

” Daca avem curajul sa privim in fata realitatea si sa o vedem exact asa cum este, fara autoamagire si iluzie, evenimentele ne vor revela calea pe care trebuie sa meregm si care ne va conduce spre implinire ”  I CHING

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

X